Wednesday, February 29

definiera begreppet stund



tagna med idas iphone.

har så mycket att säga men hittar inga ord. att försöka skriva något annat än flummiga anteckningar om mina tankar i en liten svart anteckningsbok känns lika omöjligt som en textkompetensövning i modersmål. nu skall jag låta mitt förstånd vila en stund.

Thursday, February 23

2/10800




French Films - Escape In The Afternoon

en grynig och genuin film filmad med skakiga händer, iver och fullhjärtad kärlek.

Tuesday, February 21

1/7800




har varit och beundrat konstverken på moderna galerija och tappat bort biljetterna före man ens hann kika in. har köpt en bok av jonathan safran foer i världens absolut vackraste och ljuvaste bokhandel. har blivit ihågkommen av den mest sympatiska personen jag någonsin mött. har ätit sushi och druckit bela čokolada smoothie, gjort pancakes med blåbär och instagrammat allt detta. har dansat så att man tappade tidsuppfattningen helt. har blivit leggad och kommit ut från situationen som en vinnare. har invigit en lysande röd mössa. har suttit och ritat, ritat, ritat och ritat. lyssnat på skitbra musik och halsat öl i ofattbara mängder. har haft flummiga konversationer om socialism, politik och språk med människor som är över dubbelt så gamla som en. har köpt något som jag är enormt nöjd över. har upptäckt troligen det mysigaste kaféet i stan. har suttit hos planetens sötaste frisör och blivit helt nöjd med resultatet. har umgåtts med två personer som är mig så kära att det inte ens går att beskriva.

här har ni en bråkdel av min resa.

Monday, February 20

NEDELJA








Dan je bolje loviti pri glavi kot pri repu.

ALPHA MALE







visste aldrig att man kan hinna så mycket på ett dygn som vi gjorde på den första dagen vi var här. några bilder från då.

Saturday, February 18

katthår överallt.








som sagt så vaktade vi katterna matti och maija med ida tidigare i veckan. trots allergireaktionen vi båda fick så var det härligt att leka en stund att man har en egen lägenhet!

 

Thursday, February 16

SUBLIME





hahaha, ni kommer att få katt-overdose här - har nämligen kattvaktat. akta er bara.

ps. i övermorgon är jag i ljubljana - mitt favoritställe. japp, där sade jag det.

Saturday, February 11

Никто не забыт, ничто не забыто.








man är ju bara så lyckligt trött och lyckligt sliten att livet bara är guldkorn och sesamfrön, noggranna bläckteckningar och bullriga punksånger. det vill säga saker som jag gillar näst bäst här i ögonblicket, det finaste jag vet är människorna som finns runtomkring mig, nära mig, även lite längre borta.

allt detta är en harmonisk och kristallklar labyrint i min överbelastade och dödströtta hjärna. oklarheter och grammatiska fel existerar inte i den labyrinten, så om ni fattar noll av vad jag menar med dessa ord så lönar det sig inte ens att ifrågasätta dem.

Thursday, February 9

Wednesday, February 1

PURRRFECT


skulle så gärna ha någon att ta hand om och någon som väntar på mig hemma.